Så endte julen og vi har skålet os vej ind i et nyt år - 2014.
Inden jeg lukker julebloggen ned for denne gang, vil jeg på falderebet efterlade jer med en dessert, som vi spiste nytårsaften, men som også sagtens kan forsøde en trist januar-aften.
Pæremazarin, henkogte pærer med saltkaramel og pæresorbet
Pæremazarin (10 mazariner i muffin-størrelse)
- 150 gr. marcipan
- 150 gr. rørsukker
- 100 gr. blødt smør
- 2 æg
- 50 gr. mel
- 2-3 skiver henkogt pærer
Fyld dejen i smurte muffinsforme og læg 2-3 skiver pærer på toppen. Bages 10-15 minutter ved 190 grader til kagen er fast, og der ikke hænger dej ved, når man stikker i den.
Henkogte pærer
En klassiker, som jeg laver hver gang mit pæretræ bærer frugt. Se opskrift her.
Saltkaramel
- 4 spsk. sukker
- 2,5 dl. piskefløde
- ½ tsk. groft flagesalt
Tag karamelsaucen af blusset og lad den køle af i en plastikbeholder. Når saucen er blevet kold røres den sidste ½ dl. fløde i, og saucen smages til med groft flagesalt - lakrids, Bailey eller hvad man nu har smag for.
Pæresorbet (ca. 1 liter)
- 8-9 dl. lage fra pærerne
- 2 æggehvider
Hvis du har en ismaskine køles lagen af og røres i maskinen til den begynder at blive til grødis. Når det sker, piskes æggehviderne til skum og blandes i massen, som køres færdig på maskinen og stilles i fryseren.
Hvis du ikke har en ismaskine, stilles den afkølede lage i frysen, hvorefter du tager den ud og rører i den en gang hver halve time, indtil den begynder at blive til grødis. Tilsæt æggehviderne som ovenfor, stil massen tilbage i fryserne og lad den fryse helt ind. Rør evt. i massen et par gange under indfrysning for at undgå iskrystaller.
Desserten anrettes på en tallerken med en mazarin drysset med høvlet hvid chokolade, syltede pærer i skiver med karamelsauce ovenpå og et par kugler sorbet i et glas.
Godt nytår - og velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar