Jeg skal til julefrokost i dag. Masser af skønne kvinder, white russian og rigeligt med god mad. Eftersom der kommer flere vegetarer, har vi aftalt, at vi bevæger os lidt væk fra den traditionelle gris-på-alle-måder-menu.
Én ting er dog sikkert, jeg går ikke til julefrokost uden flæskesteg. Så det er mit bidrag til julebordet. For at glæde vegetarerne, har jeg dog skiftet den traditionelle rødkål ud med denne lækre rødkålssalat, som jeg fandt i et Alt for Damerne for nogle år siden, og som nu er fast bestanddel af vores julemenu.
Du skal bruge:
(6 personer)
- ½ rødkålshoved
- 3 appelsiner
- 75-100 gr. valnødder (alt efter hvor pjattet man er med valnødder)
- 1 bundt bredbladet persille
- 50-100 gram tørrede tranebær (alt efter hvor pjattet man er med tranebær)
Overhældes med en dressing af:
- 1 dl. olivenolie
- 2 tsk. dijonsennep
- 1/4 dl. æblecidereddike
- 1 fed knust hvidløg
- salt/peber
- 2 tsk. rørsukker
Ingen kommentarer:
Send en kommentar