Jeg har haft min debut som vanillekranse-bager. Der er rum for forbedring, når det gælder formen - men smagen er helt i top.
Vanillekranse (ca. 65 stk.)
- 250 gr. mel
- ½ tsk. hjortetaksalt
- korn fra ½-1 vanillestang (afhængig af hvor kraftig en vanillesmag man ønsker)
- 50 gr. meget finthakkede mandler
- 50 gr. kokosmel
- 200 gr. smør
- 125 gr. sukker
- ½ æg - pisket sammen
Ideelt set skal dejen køres gennem kødhakkerens stjerneplade, men sådan én har jeg ikke. Jeg tænkte, at jeg kunne bruge en stjernetylle i stedet, men det var dejen altså for fast til. Den kunne simpelthen ikke komme ud af hullet. Så mine kranse er rullet i hånden. Det gør som sagt lidt ved det kunstneriske udtryk, men ændrer heldigvis ikke på smagen.
Kransene bages ved 200 grader i 6-8 minutter og opbevares i en kagedåse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar