lørdag den 17. december 2011

17. december - Lakrids- og kaneltrøffel


Lakrids er i bogstaveligste forstand det nye sort. Enhver dessert eller kage med respekt for sig selv, skal have et twist af lakrids for at være med på noderne. Det samme gælder for disse trøfler.

Men fordi det er jul, har jeg også lavet en portion med kanel og appelsinskal, som er lidt mere old school.


Du skal bruge:
(Giver ca. 60 trøfler)

Lav en grundmasse af:
  • 200 gr. mørk chokolade
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk. smør
Smelt chokoladen sammen med piskefløde og smør i en gryde og rør i blandingen, til den er glat. Del den i 2 portioner.



Den ene portion tilsættes:
  • 1 spsk. lakridspulver
Den anden portion tilsættes:
  • 1 spsk. kanel
  • Fintrevet appelsinskal fra én øko. appelsin

Trøffelmassen fordeles i små konfektforme i papir eller hældes i en større form beklædt med bagepapir. Pyntes med krymmel, kugler eller sølvstøv og opbevares på køl. Ved servering skæres trøffelmassen i den store form ud i mindre stykker. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar